Connecting Europe Express, trenul care va trece prin 26 de țări


* Joi, 2 septembrie 2021, este data de pornire, în călătoria europeană de 20.000 km și 100 localități, din Lisabona * În România ajunge în 17 septembrie * Este un proiect care pune în evidență 2021 – Anul european al căilor ferate

Connecting Europe Express este un tren special – mai multe țări au oferit vagoane (6, în total), un proiect destinat serbării Anului european al căilor ferate care este 2021. El pleacă din gara Lisabona în data de 2 septembrie și va trebuie să ajungă în gara finală, Paris, după ce parcurge 20.000 kilometri și va trece prin 100 de localități. Trenul ar urma să ajungă în România în 17 septembrie și va opri în mai multe gări – ex. Brașov, Sibiu, București ș.a.

Adina Vălean – comisarul european pentru transporturi: „Căile ferate au modelat bogata noastră istorie comună. Transportul feroviar reprezintă însă și viitorul Europei, este soluția noastră pentru atenuarea schimbărilor climatice și stimularea redresării economice în urma pandemiei, pe măsură ce construim un sector al transporturilor neutru din punctul de vedere al carbonului. În săptămânile următoare, Connecting Europe Express va deveni o conferință continuă, un laborator și un forum de dezbatere publică cu privire la modul în care transportul feroviar poate deveni mijlocul de transport de predilecție atât pentru călători, cât și pentru întreprinderi. Vă invităm să-l întâmpinați călduros când se va opri într-o gară din apropiere”.

De-a lungul călătoriei sunt prevăzute evenimente astfel încât pasionații de călătorie cu căile ferate să întâmpine acest inedit tren în gări. De asemenea, pasionații pot urmări, dezbaterile de la bord, conferințele privind politica UE în domeniul infrastructurii și rolul rețelei transeuropene de transport (TEN-T), care vor fi transmise în direct pe site-ul web al evenimentului de la Lisabona, București, Berlin și Bettembourg.

Connecting Europe Express (ruta și orarul deplasării trenului la https://www.connectingeuropeexpress.eu) este rezultatul cooperării unice dintre Comisia Europeană și Comunitatea Căilor Ferate Europene și a Gestionarilor de Infrastructură (CER), operatorii feroviari europeni, administratorii de infrastructură și numeroși alți parteneri de la nivelul UE și de la nivel local.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Un gând despre „Connecting Europe Express, trenul care va trece prin 26 de țări”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.