Cătălin Canciu, din nou inspector școlar general la Brăila și așteptările par mai multe


*Din 1 septembrie a început noul mandat la ISJ Brăila, iar noul an școlar pare mai provocator – pandemia se dezvoltă și spre pacienți copii, ceea ce nu s-a întâmplat până acum, au apărut noi programe, unele școli ar trebui să aibă lucrări de reparații (dar aici problema e în curtea primăriilor) ș.a.m.d.

Am anunțat deja (https://brailachirei.wordpress.com/2021/08/24/prof-dr-catalin-canciu-revine-la-conducerea-isj-braila/) că la Inspectoratul Școlar Județean Brăila revine prof. dr. Cătălin Canciu (foto din 1 sept. 2021). A revenit și se pare că are mai mult(e) de făcut, de controlat, de urmărit. Dincolo de problemele legate strict de zona educațională, unde de altfel fiecare inspector își desfășoară propriul program, sunt cele care țin de pandemie – acum se îmbolnăvesc și copii, deci conducerea ISJ trebuie să găsească soluții în plus (sau ar trebui să le caute!). Nu mai e destul să se respecte distanțarea și să se poarte masca de protecție, acestea oricum se vor întâmpla – au fost ele respectate în școli și înainte. Ar trebui privită prblema din perspectiva faptului că nu toți profesorii s-au vaccinat, că populația Brăilei este vaccinată în proporție foarte mică (sunt doar 100.000 persoane vaccinate dar numai jumătate complet!).

Alte probleme – chiar dacă nu le-a numit acum, dar noi știm că ele există – sunt legate de clădirile în care funcționează unitățile școlare. Dacă la unele s-au mai făcut lucrări, pe ici-pe colo, de modernizări (dar dacă mâ gândesc la mansardarea de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” – unde s-a dovedit că frigul nu permite lecțiile, confortabil, în perioada rece – atunci îmi dau seama că e și aici o mare problemă!) și reparații, la altele nici nu s-a început. Ca să nu mai amintesc de unele săli de sport lipsă… și nu pot să nu spun că o unitate cu prieteni, Școala Gimnazială ”A. S. Puskin” , a rămas fără sala pe care o foloseau în acest scop – ba încă era utilă și în serbări, spectacole – după ce o altă administrație a decis să ridice acolo o nouă sală (”celebrele” săli din perioada guvernului Năstase … of!) doar că nu se putea pentru că dimensiunile din plan nu coincideau cu cele de pe teren. Mai sunt o mulțime de școli și în județ care nu sunt chiar ok, deci munca de inspector școlar general – care are și aceste aspecte în vedere, plus calitatea actului educațional și cel managerial (al său, dar și al colegilor directori!) – nu e deloc una simplă.

Oricum va fi însă, școala începe la 13 septembrie 2021. Și vom vedea cum răspund directorii și primăriile acestei provocări. Cel puțin pentru copiii care pășesc prima dată în clase ar trebuie să fie o sărbătoare.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.