Spunem adio profesoarei Nicoleta Becheanu, un dascăl de excepție la Brăila


*Colegiul Național ”Gh. Munteanu-Murgoci”, unde a predat, și nu doar el… tot învățământul brăilean rămâne mai sărac în zona excelenței

S-a stins astăzi NICOLETA BECHEANU, un om cu adevărat minunat, o Profesoară extraordinară cum puțini există (nota red. Chiar așa! Puțini… ). Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu-Murgoci” ( nota mea. Și liceul meu!) e mai sărac în excelență… de fapt, întregul sistem educațional brăilean ar trebui să fie în doliu pentru că un asemenea Dascăl nu se formează, ci se naște, și încă foarte rar. S-a dus la stelele pe care le-a adus mai aproape de elevii pasionați de astronomie și pe care i-a pregătit pentru olimpiadele de astrofizică – unde, de altfel, a avut cu/ și prin elevi rezultate de excepție.

Dumnezeu s-o odihnească în pace și s-o țină în lumină!

21 octombrie 2021

(Și nici nu-i plăcea să fie în lumina reflectoarelor – cum se spune, nici în fotografii nu dorea să apară… „Ei, copiii, să fie în lumină!” spunea minunata și de-acum regretata profesoara care nu aveau timp personal, avea doar dragoste pentru elevii săi! – de aceea folosesc aici o fotografie pe care a postat-o și prof. Mihaela Giurcă – directorul ”Murgoci”, pe rețeaua Facebook)

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.