„Tâlharul bun la suflet”, spectacol invitat la dramaticul brăilean


*Programat pentru 30 octombrie 2021 de la ora 18.00 – intrare conform regulilor de securitate sanitară în pandemie (Certificat verde)

Teatrul ”Maria Filotti” invită brăilenii, și nu numai pe ei, la o nouă provocare în această stagiune, Astfel, pentru sâmbătă – 30 octombrie 2021, de la ora 18.00 – atracția ar putea fi spectacolul invitat ”Tâlharul bun la suflet” de Conor McPherson, în regia Laurențiu Blaga, care s-a jucat și în alte spații, nu doar pe scene teatrale.

Piesa (o monodramă), tradusă de Cristi Juncu, îl are în distribuție pe Adelin Ilie – actor colaborator al Teatrului ”Fani Tardini” din Galați la cel puțin două spectacole regizate de Radu Nichifor – actualul manager al TMF (pe atunci director artistic la ”Fani Tardini”): ”Cursa de șoareci” de Agatha Christie (premiera în 2017), ”O asemenea iubire” de Pavel Kohout (premiera în 2018).

**Conor McPherson (câteva repere bibliografice la https://www.dramaonlinelibrary.com/person?docid=person_mcPhersonConor) este un autor dramatic născut în 1971, la Dublin. S-a făcut remarcat prin piese de tip monolog, dar are și câteva adaptări deosebite în teatre – cum ar fi cea după ”Dansul morții” de August Strindberg; lucrările cinematografice sunt și ele demne de atenție.

Piesa ”The Good Thief” care se va juca și la Brăila a fost recompensată  la Dublin Theatre Festival, în 1994, cu premiul ”Stewart Parker”.

Armanda Filipine Armanda Filipine, revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.