Festival internațional de jazz ”Johnny Răducanu” 2021. Ultima zi


*De la ora 16.00 – lansare de CD cu Nicolas Simion, din nou portrete/ caricaturi realizate ”la minut” de graficianul Năstase Leonte * De la ora 17.00 – Gala laureaților, plus concerte susținute de Michael Crețu și Nicolas Simion trio

Astăzi, 31 octombrie 2021, se încheie cea de-a VIII-a ediție a festivalului internațional de jazz ”Johnny Răducanu” de la Brăila – manifestare organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila care, așa cum arată și numele, îl celebrează pe cel supranumit ”Mister Jazz de Romania” – contrabasistul, compozitorul, aranjorul Johnny Răducanu (nume în actul de naștere Răducan Crețu, 1 decembrie 1931, Brăila – 19 septembrie 2011, București).

Evenimentele zilei (Nota red. Publicul intră în conformitate cu regulile de securitate sanitară – numai cu Certificat verde!) au loc la Casa Tineretului, cu începere de la ora 16.00 când este programată lansarea unui CD in memoriam realizat de saxofonistul Nicolas Simion (român stabilit în Germania). Ca în fiecare zi a festivalului, va fi și azi în hol (foto 2) graficianul Năstase Leonte și va realiza portrete/ caricaturi ”la minut” unora din reprezentanții publicului.

De la ora 17.00 începe Gala laureaților, bucuria noastră fiind nu doar reîntâlnirea cu Andrei Tudor BandAdrian Flautistu (contrabas), Liviu Negru (chitară), Sebastian Burneci (trompetă), Laurențiu Zmău (tobe), Andrei Tudor (pian) – și concurenții care vor primi binemeritatele premii (nota red. Mulți dintre participanți, mai ales străinii… foarte buni! Juriul – păcat că nu a mai putut veni Ionel Tudor, dar află totul în timp aproape real de la fiu – din care fac parte Michael Crețu, Doru Ionescu, Mariana Șipoș, Andrei Tudor – a avut, cu adevărat, grea misiune), dar și faptul că prezentarea este pe mâini bune: Cristian Marica de la Radio România Cultural (nota red. Îi ascult cu mare plăcere emisiunile! Vă invit să faceți la fel!). Tot acum avem parte și de două concerte de excepție: unul oferit de Michael Crețu – contrabasist, compozitor, universitar în Marea Britanie (nepotul lui Johnny Răducanu) – și celălalt de Nicolas Simion Trio. Deci, un regal pentru iubitorii genului.

Mulțumiri sponsorilor – Agricost SA, Farmaciile IRIS sunt printre generoși – care se alătură efortului bugetar local (Consiliul Județean Brăila) pentru premii. Trofeul, realizat de artistul plastic buzoian Mihai Hlihor, este și el o frumusețe. Ca în fiecare seară, pentru cei care nu pot fi în sală, e transmisie LIVE pe pagina Centrul de Creație Brăila din rețeaua Facebook.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.