Pacienți români bolnavi de COVID-19, preluați de Germania


*Ajutorul vine ca urmare a punerii în aplicare a mecanismului european de protecție civilă; pacienții sunt numai dintre cei cu forme foarte grave, pentru care nu mai sunt locuri în terapiile intensive din țară și vor mai fi efectuate transferuri în această săptămână *Și alte țări oferă ajutor – constând în medicamente, echipamente sau echipe medicale trimise – în această perioadă când, urmare a ritmul prea lent al vaccinării din România, în România sunt prea mulți bolnavi, ba și prea multe decese (mai multe ca în alte țări, unde vaccinarea a decurs mai bine)

Primii șase pacienți pacienți infectați cu SARS-Cov-2 au fost transferați ieri, 1 noiembrie 2021, în patru unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch – Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală întrucât în România nu mai sunt locuri la terapie intensivă; toți erau în stare critică, intubați dar stabili, fiind preluați din spitale bucureștene. Selecția pacienților a fost realizată de o echipă de medici nemți care a venit încă din 29 octombrie 2021 în România. Transferul pacienților s-a efectuat cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane de pe aeroportul Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Vor mai pleca în această săptămână alți apcienți în satre foarte gravă a bolii pandemice către Germania, la fel cum în primele zile de la declanșarea Mecanismului european de protecție civilă (https://www.consilium.europa.eu/en/policies/civil-protection/) am primit ajutor similar de la Ungaria.

Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Germania , cât și cea din Romania sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea a cât mai multor vieți”, a precizat echipa Departamentului pentru Situații de Urgență (de unde preluăm o imagine) din România.

Prin intermediul Mecanismului european de protecție civilă, România a primit în aceste zile cumplite ale pandemiei (nota red. Dacă rata de vaccinare a populației ar fi fost mai mare, nu erau atâtea cazuri de bolnavi în stare gravă și nici atâtea decese...) ajutor de la mai multe state membre UE (Serbia, Franța, Ungaria, Danemarca, Polonia, Austria etc) și nu numai, constând în medicamente pentru boala COVID-19, echipamente medicale și echipe de medici și asistente. Ajutor similar a venit și din Republica Moldova.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.