Săptămâna educației globale, la Școala ”Mihai Viteazul” Brăila


*Mari sau mici, au respectat tema de anul acesta – ”It’s our world!”fiecare motivând/ dezvoltând altfel demersul didactic

Săptămâna Educației Globale (prescurtarea în engleză GEW) are loc în perioada 15 – 21 noiembrie 2021, iar unitățile de învățământ din România desfășoară și de această dată lecții, evenimente care se potrivesc scopului campanie, anume acela de sensibilizarea a copiilor, elevilor, opiniei publice cu privire la educația pentru dezvoltare globală. În Europa, motto-ul GEW 2021 ”It’s our world!” – “Este lumea noastră, să acționăm împreună” a fost ales să fie călăuza acestor acțiuni.

O să dau două exemple, din Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Brăila, prof. Nicoleta Dincă director, ca să vedem cum au fost sensibilizați elevii pe tema aleasă.

Elevii din clasa I-a A, au completat tematica sub semnul „Să iubim frumusețea Naturii!”. Au colecționat materiale naturale pe care le-au folosit în mod creativ în realizarea unor lucrări (ex. foto 1) ce exprimă frumusețea și, împreună cu prof. înv. primar Aliana Ionescu, au vorbit despre necesitatea și importanța protejării naturii.

Elevii din clasa a VI-a B, cu prof. Daniela Stroe, au avut întâlnire online dar tot și-au împărtășit, cu ajutorul compunerilor și a desenelor, ideile despre cum să facă și ei parte din ”armata” frumoasă a celor care vor să acționeze pentru ca lumea să fie mai bună și mai frumoasă. Desenele, compunerile realizate de acești elevi silitori, exemplele de bună practică împărtășite din experiențele părinților lor, au sensibilizat și au transmis necesitatea schimbării fiecăruia dintre noi pentru a prelungi viața pe pământ: „Într-o societate în care oamenii uită să mai fie Oameni, uită să protejeze mediul înconjurător, uită să hrănească planeta cu Viață, uită că faptele îi definesc, uită să aibă grijă unii de alții, Noi nu vom uita să fim Copii responsabili, disciplinați, atenți la nevoile celor din jur și, de aceea, vom acționa împreună pentru a proteja LUMEA NOASTRĂ!

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.