Pandemia; alt val, alte probleme și țările vestice iau măsuri severe


*Austria va avea 20 zile de lockdown și va impune vaccinarea obligatorie după ce numărul de noi infectări a crescut prea mult * În landul Bavaria va fi, de asemenea, lockdown

În Austria, țara unde vaccinarea populației de risc este realizată în procent foarte mare, s-a decis măsura lockdown-ul pe o perioada de 20 zile, din 22 noiembrie (luni), urmare a incidenței crescute a infectărilor în ultimele șapte zile – aproape o mie de cazuri noi la 100.000 locuitori. De asemenea, pentru a nu se ajunge la situații disperate, din luna februarie 2023 vaccinarea va deveni obligatorie în Austria.

Măsura lockdown-ui, dar parțial, va fi luată și în Bavaria unde guvernul a decis asta din același considerent – incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în șapte zile depășește 1.000 de cazuri noi la 100.000 locuitori. Astfel, până pe 15 decembrie 2021, în mai multe regiuni bavareze sunt interzise activitățile publice din gastronomie, cultură, sport dar și serviciile cu contact direct între persoane. Va fi limitată mult mișcarea persoanelor nevaccinate. Premierul bavarez Markus Söder s-a pronunțat public în favoarea obligativității vaccinării. Școlile și grădinițele rămân însă deschise, iar magazinele au voie să primească doar câte un client pe 20 metri pătrați. Landul german are și el o rată mare a vaccinării a populației la risc, nu sunt mari probleme în spitale (cu atât de mulți pacienți în stare gravă ca în România și atâtea decese).

Protestele celor care nu sunt de acord cu măsurile de securitate sanitară sunt tratate cu severitate de agenții de ordine, nu cu indulgență.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.