Demisii sonore din PNL Brăila: medicul Antoneta Ioniță, fost deputat și Sorin Ioniță, fost consilier local


*Ambii aveau poziții de conducere în noua formulă a PNL Brăila, dar subliniază că nu se mai regăsesc în politica liberală și se simt, mai degrabă, apropiați de Ludovic Orban

Astăzi, 8 decembrie 2021. Antoneta Ioniță (foto) – medic, fost deputat PNl de Brăila – și Sorin Ion Ioniță (foto) au lăsat la sediul PNL Brăila demisiile din partid. Părea, după cum au reacționat public la supărările lui Ludovic Orban – fostul lider al PNL – previzibil gestul, în contextul în care noua echipă de conducere liberală de la centru a făcut echipă cu social-democrații. În comunicat (integral mai jos) sunt explicații pentru electoratul care sigur s-a bucurat să vadă că activitatea parlamentară a Antonetei Ioniță a fost una bună. Ca să fie clar că nu pleacă pentru că ar fi fost cumva marginalziați în PNL Brăila, soții Ioniță au semnat comunicatul menționând pozițiile de conducere deținute în Organizația Județeană și cea municipală a PNL Brăila.

Demisionăm din Partidul Național Liberal

Antoneta Ioniță, prim-vicepreședinte al PNL Brăila, și Sorin Ion Ioniță, prim-vicepreședinte al municipalei PNL, am decis să demisionăm, astăzi, din Partidul Național Liberal. Am luat această decizie convinși că demnitatea și respectul față de oameni, de principii și de cuvântul dat, trebuie să rămână mai presus de orice joacă politică pentru interese. Suntem profund dezamăgiți de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, după declanșarea campaniei electorale interne. ”Festivalul democrației” s-a transformat într-un festival al lipsei de fair-play, al demagogiei și al încălcării valorilor și principiilor liberale. Au fost sacrificați oameni care au avut curajul opiniei și al asumării. Am sperat că lucrurile se vor îndrepta, că nu se va transforma totul într-un bâlci trist și dezamăgitor pentru electoratul liberal. Din păcate, după alegerile trucate din PNL și eliminarea lui Ludovic Orban, cel care a făcut din PNL un partid puternic și din România o țară cu perspective de dezvoltare și prosperitate pentru oameni, a urmat concubinajul nefericit cu PSD. Nu suntem dispuși să fim părtași la acest act de scoatere a PNL în afara istoriei. Am intrat în politică din convingere. Nu am fost niciodată niște sinecuriși, care să se fi aciuat pe lângă un partid, pentru un contract sau un post călduț. Dimpotrivă, am dedicat PNL-ului timpul, energia și priceperea noastră, pentru a duce proiectele și principiile liberale printre brăileni. Considerăm în continuare că liberalismul este soluția, dar nu acest liberalism, aservit unor interese obscure, ci liberalismul adevărat, cel care a făcut România modernă. Decizia de a părăsi PNL nu este una ușoară. E tristă, după ani de muncă în echipa PNL, dar este singura corectă, pentru a ne putea păstra conștiința curată și pentru a putea să ne uităm cinstit, în oglindă și în ochii brăilenilor.

Antoneta Ioniță, prim-vicepreședinte PNL, fost deputat liberal de Brăila

Sorin Ioniță, prim-vicepreședintele municipalei PNL Brăila

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.