Forța Dreptei, un nou partid


*Se formează la inițiativa lui Ludovic Orban și a colegilor care s-au retras de la liberali

Fostul lider al liberalilor își face partid, împreună cu alti colegi. Ludovic Orban: „Am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul. Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este #Forţa_Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. (…) Nu există nicio formațiune politică cu adevărat de centru-dreapta (…) Noi considerăm că e o obligație democratică și mai ales morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetățenii României care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi, după ce PNL a decis să fie a cincea roată la căruța PSD„.

Foto de la semnarea Actul constitutiv pentru înființarea noului partid ”Forța Dreptei”.

Membrii fondatori ai partidului „Forța Dreptei” sunt Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, Ion Iordache.

Nota red. În această nouă formațiune politică se vor regăsi și brăilenii recent plecați din PNL (https://brailachirei.wordpress.com/2021/12/08/demisii-sonore-din-pnl-braila-medicul-antoneta-ionita-fost-deputat-si-sorin-ionita-fost-consilier-local/), medicul Antoneta Ioniță – fost deputat (mandatul 2016-2020) – și Sorin Ion Ioniță – fost consilier local.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.