Nou an începe… la Sydney. Artificii și muzică pentru întâmpinarea lui 2022


*Aproape toate marile posturi tv și de știri au prezentat, au preluat spectacolul organizat de revelion – o adevărată feerie pe cerul australian

Noul an începe mai repede (vorba vine… chestiune de fus orar!) la Sydney. Bucuria jocului de artificii – descoperirea străveche a chinezilor, refolosită cu succes de arabi în mileniul 1 – a fost trăită, prin intermediul diverselor canale media (inclusiv rețelele sociale), de oameni de pe tot globul. Până la urmă, o idee bună: nu toată lumea își permite să organizeze o petrecere bună de revelion, așa că un foc de artificii plăcut ca cel din Sydney e binevenit – așa că îl prezentăm și noi (mai jos, film pe You Tube, preluare).

Sunt multe alte obiceiuri, tradiții legate de anul nou – de la cântece (cum sunt la noi plugușorul și sorcova) la realizarea de zgomote (de unde și folosirea petardelor) pentru alungarea spiritelor rele etc. Cele mai multe astfel de obiceiuri vin dintr-un trecut îndepărat pe care uităm si să-l mai menționăm, așa cum e simbolistica și numele lunii ianuarie provenind de la zeul roman Ianus (figurat cu două fețe) al luminii, despre care se spunea că deschide ușa zilei și pe cea a nopții.

La mulți ani, 2022!

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.