Siguranța sanitară a copiilor la școală, în drum spre școală și casă


*Pandemia nu s-a terminat, așa că respectarea măsurilor utile în pandemie rămâne un imperativ * Profesorii și familie trebuie să repete sfaturile pentru elevii mari și mici astfel ca ei să rămână sănătoși * Rămân valabile necesitatea vaccinării (pentru vârstele adecvate), purtarea măștii de protecție, distanțarea

Reînceperea școlii în perioada de pandemie pune din nou problema securității sanitare, așa că sfaturile postate pe site-ul UNICEF România (în articolul de la https://uni.cf/3sXzexw) rămân de actualitate.

Școala poate fi un loc sigur pentru copii chiar și în această perioadă – de altfel elevii mai mici sunt conștiincioși, respectă regulile – dar la fel poate fi și familia, dacă se aplică cu strictețe măsurile de prevenție și de protecție recomandate de specialiștii epidemiologi – vaccinarea (ar fi și păcat să nu folosim vaccinurile puse la dispoziție, gratuit pentru beneficiari, de Comisia Europeană), purtarea măștii de protecție (neapărat cu nasul și gura acoperite) în clase, în zone aglomerate, în autobuze etc.

Bineînțeles că atât educatorii/ profesorii cât și părinții trebuie să explice, să repete copiilor toate aceste măsuri de protecție împotriva bolii COVID-19. De asemenea, copiii și tinerii trebuie să fie precauți și pe drumul de la și către școală – acest drum poate aduce cu sine și îmbolnăvirea dacă nu se respetă regulile, inclusiv cele privind distanțarea. Ideal ar fi fost (am mai spus aceasta!) ca și în România să fie dezvoltat transportul dedicat elevilor, indiferent că e în rural sau în urban. Dar pentru că nu se întâmplă asta (administrațiile nu gândesc, nu vor… nu pricep primarii, consilierii această necesitate?!?) călătoria de acasă spre școală și invers ar putea fi realizată pe jos, cu bicicleta (când permite timpul) tocmai pentru ca se evita aglomerațiile.

Bineînțeles că nu trebuie uitată și regula numărul unu: igiena personală. Spălatul mai des pe mâini și față, cu săpun. rămâne de mare ajutor și în această perioadă pandemică.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.