Dosar penal copreședintelui AUR după ieșirea violentă de ieri în parlament


*În mod normal, și ministrul agresat ar fi putut face plângere penală, nu de alta dar plenul parlamentului nu e maidan

Parchetul General s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru ultraj lui George Simion, copreședinte AUR, după ce l-a agresat ieri pe ministrul liberal Virgil Popescu în plenul parlamentului.
Faptele: George Simion a urcat la tribună lângă Virgil Popescu (acesta din urmă era în timpul discursului, l-a luat de umăr și de braț, a țipat ”Ești un hoț!” de mai multe ori.

Comunicatul Parchetului:
La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.
În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta
„.

Foto: captură din video

Nota red. Ar fi fost normal ca individul care reprezintă partidul AUR (vizibil extremist) să fi suportat deja rigorile legii pentru multe alte ieșiri complet aiurea – a se vedea încălcările repetate ale normelor de protecție a sănătății în pandemie (unele impuse clar prin acte normative).
Cineva ar putea comenta că victimizarea lui Simion ajută la creșterea și mai mult a popularității acestui partid deloc bun pentru spațiul public. O fi, dar asta demonstrează mai degrabă că populația trebuie să învețe ce e politica și care sunt politicienii care știu să facă treabă serioasă pentru țară.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.