Expoziție brăileană de grafică și pictură ”Vine primăvara!”, în Galeria ”Violon d’Ingres”


*Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila găzduiește în spațiul expozițional de la etajul sediului lucrări ale cursanților de la Școala Populară ”Vespasian Lungu”

Galeria ”Violon d’Ingres” (Brăila, Piața Traian nr. 2. etaj) din Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT sau Centrul de Creație) Brăila găzduiește în aceste zile o expoziție cu lucrări ale cursanților de la Școala Populară de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu” Brăila, clase de artă plastică și grafică – profesorii fiind sunt artiștii plastici Nela Constantinescu și Cristian Radu

Expoziția, cu tema generică ”Vine primăvara!”, s-a vernisat în 14 februarie 2022, transmisie LIVE pe pagina Facebook a gazdelor (video disponibil la https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila/videos/1094159568043786). Au prezentat Nela Constantinescu, Alina Petronela Sulicu – manager CJCPCT Brăila, și Gigi Cristian Morozan – director Școala Populară ”Vespasian Lungu”.

      Expoziția (câteva imagini la https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila/posts/4446936212078819) rămâne pe simeze până în data de 14 martie 2022; se poate vizita, cu respectarea legislației din pandemia de COVID-19. Una dintre expozante este Cristina Bujoiu – de la clasa lui Cristian Radu – care are o expoziție personală de grafică deschisă în sediul Școlii Populare (str. Mărășești nr. 1)

     ***  Spațiul Galeriei ”Violon D’Ingres”la etajul sediului CJCPCT (Centrul de Creație) – este destinat publicului, găzduind orice activitate care poate îmbogăți viața cultural-artistică. ”Principiul fundamental al funcționării acestei galerii este promovarea creaţiilor artistice neprofesioniste, a amatorilor, prin asigurarea vizibilităţii lor”, subliniază echipa Centrului de Creație. De aceea, CJCPCT Brăila invită și pe această cale brăilenii – și nu doar pe ei – iubitori de frumos, care au un talent pe care îl educă și vor să se exprime public, să se adreseze instituției pentru a-și expune gratuit lucrările.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.