Târg de Mărțișor la Brăila, în fața Galeriilor de Artă


*Piața Traian, trotuarul din dreptul numărului 2 * Program în perioada 16 februarie – 8 martie 2022

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT sau Centrul de Creație) Brăila este organizatorul Târgului de Mărțișor în perioada 16 februarie – 8 martie 2022, desfășurat pe aleea pietonală (trotuar) din dreptul Galeriilor de Artă Brăila (spațiul dedicat artiștilor plastici profesioniști – Piața Traian nr. 2, parter). Este al doilea târg de acest gen, scopul fiind acela de ”păstrare a și promovare a mărțișorului tradițional – simbol românesc inclus în lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, cunoaștere a semnificațiilor lui, dar și respectarea tradițiilor populare”, după cum precizează în comunicatul – invitație Alina Petronela Sulicu – managerul CJCPCT Brăila. În același scop, organziatorii au pregătit și o conferință care va avea loc în perioada 1 – 8 martie 2022 și va avea ca invitat un specialist de patrimoniu.

CJCPCT invită publicul vizitator să admire și totodată să aprecieze mărțișorul, sub diferitele lui forme – ca vestitor al primăverii și simbol al renașterii, de dăruit sau purtat cu drag de tradiție.

Târgul de Mărţişor prezintă publicului iubitor de frumos și autentic, produsele proprii realizate în Atelierul de Revitalizare a Ţesăturilor Tradiţionale (https://www.facebook.com/arttbraila) și la Atelierul de ceramică – acum, profesoara și artista plastică Nicoleta Olteanu coordoantor (https://www.facebook.com/Atelierul-Ceramic-Cjcpct-Braila-102259328811806/) dar şi obiecte realizate de parteneri: Gianina Baciu – creator hand made, Lavanda Bio Brăila ( https://www.facebook.com/Lavanda-Bio-Braila-1512426832306945 producător local Lăcrămioara Simona Mardare-Țiripa), Cosma Monica Gineta – creator hand made, Honey Loriana (https://www.facebook.com/honeyLoriana producătorii locali Dan Iorga și Loredana Iorga – cu preparate și miere de albine autentică), Asociația Art-Terapie CES.AU (http://Asociatia Art-Terapie.CES.AU artist plastic și terapeut Rodica Neofit), Grădinița nr. 6 ”Rază de Soare” Brăila și alți invitați ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (invitați în baza parteneriatelor de colaborare).

             Târgul va fi deschis pe aleea pietonală din fața Galeriilor de Artă Brăila (Piața Traian nr. 2). Vor fi și prezentări online  la https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila – pagina din rețeaua Facebook a organizatorului.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.