Republica Moldova, cerere de aderare la UE


*Președinta Maia Sandu a semnat actul oficial în 3 martie 2022

Maia Sandu – președinta Republicii Moldovei – a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană într-un eveniment special desfășurat la reședința de stat în care i-a avut alături pe Natalia Gavriliță – premier și pe Igor Grosu – președintele parlamentului.

Dragi cetățeni, maturitatea unui popor se vede cel mai bine în vremuri grele. Ea se vede în decizii cumpătate, în echilibrul dintre libertate și respeonsabilitate (…) Acum, în zilele războiului din Ucraina, rămânem maturi și oferim ajutor vecinilor noștri. Ne păstrăm neutralitate și rămânem calmi, generoși. Maturizarea ne-a luat 30 de ani. Acum cu lecțiile învățate suntem gata să ne asumăm viitorul”, a afirmat Maia Sandu în discursul momentului special pentru Republica Moldova.

Nota red. Actul, adresat președintele francez Emmanuel Macron (Franța deține în această perioadă președinția rotativă a UE), va fi transmis la Br uxelles unde va fi procesat rapid (cel mai probabil în regim de urgență), la fel cum se va întâmpla și cu cererea de aderare la UE a Ucrainei (președintele Volodimir Zelenski a semnat-o în 28 februarie 2022) – de altfel, în recenta reuniune la nivel înalt la Comisia Europeană s-au subliniat aceste aspecte.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.