Liceul ”Hariclea Darclée”, proiect educațional cu Universitatea de arte Iași


*Incitante discuții cu universitarul Cristian Ungureanu și elevi coordonați de prof. artist plastic Nela Constantinescu, sub genericul ”Student pentru o zi”

Un proiect generos și de interes (”Student pentru o zi, viziune pentru viitor” este titlul) se derulează la Liceul de Arte ”Hariclea Darclée” din Brăila – prof. dr. Gheorghe Antonescu, director – în parteneriat cu Universitatea de arte ”George Enescu” Facultatea de arte vizuale și design din Iași, evident cu scopul de a-i familiariza pe liceeni cu provocările universitare.

Una dintre întâlnirile de proiect a avut loc la liceul de arte brăilean vineri, 13 martie 2022, cu prorectorul Cristian Ungureanu care a susținut prelegeri într-un workshop dedicat unor elevi coordonați de prof. artist plastic Nela Constantinescu. Tinerii (din clase a XI-a, a XII-a, a VIII-a) au audiat cu interes explicațiile profesorului universitar, având suport de analiză și interpretare lucrări proprii (autoportrete) pe care mai apoi le-au și expus. Mai multe foto, pe rețeaua Facebook la https://www.facebook.com/LAHDBraila/posts/7374771279229530

Nota red. Se știe deja că liceele de arte sunt pepiniere ale mediului academic, Brăila nefăcând excepție – dovada (premii în articolul de la https://brailachirei.wordpress.com/2022/02/22/premii-expozitia-concursului-national-de-grafica-gh-naum-editia-xxvii/) este și recentul concurs de grafică ”Gh. Naum” organizat de liceul condus de Gigi Antonescu.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.