La Brăila, aproape 200 de refugiați ucrainieni


*Situația din 17 martie 2022, oferită de Prefectură

La Brăila se află 189 de refugiați ucrainieni, din datele oferite de Prefectură pentru data de 17 martie 2022. Ar putea sosi mai mulți pentru că la Brăila sunt disponibile 844 locuri de cazare pentru migranții din Ucraina aflați în tranzit.

La brăileni acasă sunt ocupate 59 de locuri, totalul spațiilor anunțate disponibile de persoane fizice fiind 116 locuri. Alți ucrainieni sunt cazați în spații puse la dispoziție de primării, hoteluri, asocații etc, în municipiu și județ: 29 la Șuțesti (din 36 de locuri amenajate); 18 la cămin Diaconia (din 22); 6 la hotel Sport (din 32); 42 la centrul Golgota (din 42); 11 la asociația Damaris Tina (din 20); 3 în parohia Sf. Filofteia (din 13); 25 la hotel Adriano (din 50); 5 la Câineni Băi în Vișani (din 9); 15 la hotel GBC (din 35); 9 la hotel Triumph (din 25); 8 la Lotca Fermecată în Cazasu (din 10);18 la Reset Ballroom (din 18).

Nota red. În conformitate cu noile norme legislative (Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru stabilirea mecanismului de decontare din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență a cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina găzduiți de persoane fizice, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne – text publicat pe site Ministerul Internelor la 11 martie 2020 în https://webapp.mai.gov.ro/frontend/documente_transparenta/440_1646981063_Nota%20de%20fundamentare.pdf), cei care găzduiesc refugiați din Ucraina pot primi bani pentru acest serviciu (câte 20 lei pe zi vor primi persoanele fizice reprezentând cheltuieli cu hrana) – trebuie să depună o cerere în acest sens.

Deci, persoanele fizice care găzduiesc refugiaţi trebuie să depună la primărie, în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, o cerere în care să fie numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele lor, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp din luna anterioară pentru care se cere decontarea cheltuielilor cu hrana.  Cererea trebuie însoțită de o declarație pe propria răspundere, de o copie a actului de identitate al celui care solicită banii și de documente care atestă dreptul de folosință a locuinței în care găzduieşte refugiaţii din Ucraina.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.