Brăila. 180 refugiați ucrainieni în tranzit


*Cazați, ca și în celelalte zile, în casele brăilenilor și în spații amenajate sau puse la dispoziție în hoteluri, la asociații etc.

Doar 180 locuri ocupate de migranții din Ucraina aflați în tranzit (puține, comparativ cu alte județe) – din cele 1.073 locuri de cazare disponibile în județul Brăila. Dintre acestea, 131 sunt în familii, la brăileni acasă.

Deci, situația ocupării la 22 martie 2022, ora 16.00, așa cum a transmis-o Prefectura Brăila: 131 la persoane particulare; 42 locuri ocupate la Centrul Golgota (din 42 locuri amenajate); 31 în Șuțesti (din 36); 25 la hotel Adriano (din 50); 18 la cămin Diaconia (din 22); 15 la hotel GBC (din 35); 11 la asociatia Damaris Tina (din 20); 10 la hotel Sport (din 32); 9 la hotel Triumph (din 25); 8 la Lotca Fermecată în Cazasu (din 10); 5 la Câineni Băi în Vișani (din 9); 3 în parohia Sf. Filofteia (din 13); 3 la fundația Casa Pâinii în Viziru (din 21).

În caz de necesitate, așa cum s-a anunțat de la începutul fenomenului migraționist (de nevoie… războiul!) sunt disponibile – se pot amenaja rapid – multe alte spații în municipiu și județ – ex. la Comunitatea Rușilor Lipoveni, în Lacul Sărat, în sate și comune, la Venetia Medical, în alte hoteluri și pensiuni, o tabără mobilă a ISU ”Dunărea” etc.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.