Workshop la Brăila pe teme de educație și competențe sociale, în proiectul CRED


*Organizatorul local este Casa Corpului Didactic, gazdă Colegiul Național ”Ana Aslan” și participanții din ISJ, sindicate, asociații profesionale etc.

Casa Corpului Didactic (CCD) Brăila, prof. dr. Cristina Elena Anton director, organizează sâmbătă, 2 aprilie 2022, workshop-ul cu tema ”Competența personală, socială și de a învăța să înveți. Construirea de experiențe de învățare relevante în școală cuprins în calendarul proiectului cu finanțare europeană CRED („Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”). Evenimentul se desfășoară în sala de conferințe a Colegiului Național ”Ana Aslan”, cu participarea reprezentaților unităților de învățământ și din sistemul de educație/sindicate de la nivel central, local etc.

Astfel, se află pe lista de participanți Gabriela Bratu și Dorin Roșcan – experți naționali CRED, din partea Ministerului Educației, directorul CCD Buzău – Ștefan Torcărescu, expert regional CRED, de la Inspectoratul Școlar Județean Brăila – inspectorul şcolar general prof. dr. Cătălin Canciu, inspectorii şcolari generali adjuncți prof. Cici Mihaela Bolovan (expert CRED) și Corina Florentina Ciupală, directorul CCD Brăila – prof. dr. Cristina Elena Anton (expert local CRED), reprezentanți ai partenerilor sociali, respectiv de la Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” – Paulina Roșcan, președinte S.I.P. – F.E.N. Vrancea, Valeriu Partene – președintele Sindicat Învățământ Brăila, de la organizații neguvernamentale – educatoarea Mirela Mocanu – președinte Asociașia profesională EGIDA Brăila, Alexandra Raisa Roșcan de la Inteligent Legal Consult.

Tematica workshop-ului se va dezvolta pe parcursul mai multor sesiuni de lucru, prezentările aparținând conferențiarului universitar Aurora Adina Colomeischi:

* Consilierea psihopedagogică – cadru de prevenție primară și de promovare a competenței personale, sociale și a învăța să înveți”;

* ”Competența personală, socială și de a învăța să înveți – conceptualizare. Competența personală – Stare de bine, Autoeficacitate”;

* ”Competența socială – Comunicare, Empatie. Competența de a învăța să înveți – Mentalitate de creștere”;

* Modalități de construire a experiențelor de învățare – Proiectarea activităților folosind Modelul învățării experiențiale”.

Foto de la o altă reuniune (workshop „Strategii de identificare a nevoilor de invatare ale elevilor pentru prevenirea/ reducerea esecului scolar si a abandonului scolar”, în 19 iunie 2021 – album foto pe rețeaua Facebook la https://www.facebook.com/media/set?vanity=ArmandaFilipine&set=a.10220489619297572 ) brăileană organizată de CCD Brăila, tot în calendarul proiectului european CRED.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.