Arderile de vegetație, nu doar o ilegalitate!


*Prea multe incendii, prea multă nepăsare!

Tot mai multe focuri pe câmpurile nelucrate sau lăsate de izbeliște – că e mai ieftin să arzi vegetația spontanee decât să cureți locul ca orice om civilizat.

E adevărat și că legislația e permisivă. Amenzile sunt atât de mici încât cei care dețin mult teren – fermieri sau nu, preferă să plătească amenzile și să dea în continuare foc pentru a curăța pământul.

Grav e că echipele de pompieri sunt ocupate cu stingerea acestor focuri și există mereu riscul ca un incendiu la locuințe ori la alte spații importante să nu mai aibă destui salvatori și mașinile aferente.

Așa s-a întâmplat și azi, 6 aprilie 2022… focul e pe o mare suprafață de teren (lăsat necurățat) in proximitatea orașului Brăila. Evident că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila a intervenit, cu multe echipaje de pompieri, cum spuneam… ceea ce e bine. Și nu chiar… în situația de asemenea amintită – pentru că aproape toți pompierii brăileni (mai puțin o mașină, care rămâne, conform regulilor, de fiecare dată la dispoziție) au fost la focul care a degajat fumul din imagine – ora locală aproximativ 14.50.

Deci… Ce e de făcut? Ar trebui să gândească – dacă au un minim respect pentru populație – politicienii! Să aranjeze textele de legi. Să fie uriașe amenzile pentru aceste incendieri (că asta sunt! Incendieri. Voite!) Și să fie mai clare normativele privind starea terenurilor (curățare de vegetație nedorită etc).

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.