Brăila și Chiscani, pregătire pentru cererea unor mijloace de transport nepoluante prin PNRR


*Consiliul Local Municipal Brăila a avut azi, 12 aprilie 2022, o ședință extarordinară cu acest subiect; la fel și Consiliul Local Chiscani

Ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Brăila, astăzi. Cu două subiecte respectiv proiecte de hotărâre prin care se solicită finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR) pentru achiziționarea de mijloace de transport nepoluante destinate traseului Brăila – Chiscani: (1) șapte tramvaie; 2) 20 autobuze electrice.

Primarul brăilean Marian Viorel Dragomir a explicat de ce a preferat astfel formularea și pregătirea solicitării: au existat informații – vehiculate la ședințele Asociației Municipiilor (amr.ro) – că s-ar agrea asocieri, în contextul imposibilității achiziției prin PNRR a unui număr consistent de mijloace de transport pentru întreaga țară. Oricum, la depunerea proiectelor s-a anunțat că va fi selecție în funcție de accesare/ înscriere, deci pe principiul (primarul brăilean critică acest aspect) „primul venit, primul servit”.

Concomitent cu Brăila, și comuna Chiscani a desfășurat azi o ședință similară de Consiliul Local, cu aceleași subiecte.

Se pare că va fi depus un singur proiect – explicațiile în video.

Nota red. Achizițiile de mijloace de transport nepoluante se încadrează în țintele Comisiei Europene privind protecția mediului, în ceea ce a fost numit generic Pactul verde european (detalii la https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_en) strategia fiind mult mai largă decât ceea ce apare în planificarea specificată în materialul amintit.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.