Vizita premierului Nicolae Ciucă la firma Yazaki, în Brăila


*Șeful liberal al guvernului a amintit și aici măsurile aprobate recent în pachetul ”Sprijin pentru România” cu scopul de a oferi ajutor mediului de afaceri și economiei

În timpul vizitei de lucru de azi – 15 aprilie 2022 – de la Brăila, premierul Nicolae Ionel Ciucă a mers la Yazaki România SRL Brăila (întreg programul zilei, la https://brailachirei.wordpress.com/2022/04/14/premierul-nicolae-ciuca-vizita-de-lucru-in-judetele-braila-si-buzau/).

Șeful guvernului a apreciat ca foarte utilă întâlnirea de la Yazaki – aici sunt 3.600 locuri de muncă, binevenite pentru brăileni și alții din apropiere. Utilitatea, a precizat primul-ministru, vine din necesitatea pregătirii cât mai bine pentru punerea în aplicare a pachetului de măsuri gândit de executiv sub genericul ”Sprijin pentru România”. Pachetul de măsuri este în valoare de 17,3 miliarde lei, aproximativ 60% fiind fonduri direcționate pentru susținerea investițiilor, a retehnologizării industriale și deschiderea unor noi proiecte.

Nicolae-Ionel Ciucă: ”Am început deja să punem în aplicare soluțiile de sprijin pentru economia României. În ședința de ieri am aprobat o alocare de 1,77 miliarde lei pentru investițiile publice. Susținem, în același timp, investițiile private. În scurt timp vom aproba schema de ajutor de stat destinată stimulării investițiilor cu impact major în economie, un mecanism eficient și corelat celorlalte politici guvernamentale”.

La rândul lor, reprezentanții Yazaki au anunțat că pregătesc investiții importante pentru fabricile de la Brăila și Ploiești, mai ales că au fost ajutați în această perioadă dificilă.

Nicolae-Ionel Ciucă: ”Faptul că la nivel național peste 9.000 angajați ai companiei și-au păstrat locurile de muncă, în pofida dificultăților generate de criza sanitară, se datorează și sprijinului guvernamental. În luna decembrie a anului trecut compania Yazaki a beneficiat de ajutor de stat în valoare de 15 milioane lei pentru plata salariilor, o modalitate de compensare a pierderilor generate de pandemia COVID-19”.

** Pe lângă investiția (50 milioane euro) de la Brăila, care produce zilnic cablaje pentru 1.200 de mașini, compania Yazaki (în România din 2003, dar înființată în 1941) are fabrici și în Ploiești, Caracal, Buzău, Arad, Timișoara. În România sunt, în total, peste 9.000 angajați. Obiectul de activitate al Yazaki este producția de sisteme electrice si electronice de distribuție pentru industria de automobile. În Europa, Yazaki lucrează în 23 țări, are 29 de fabrici cu peste 44.000 angajați.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.