Lansări de carte la Brăila și Galați


*Antologie cu autori din Basarabia și volume semnate Violeta Craiu * În 5 mai 2022, de la ora 12.00 la Muzeul Brăilei „Carol I” și de la ora 17.00 la Biblioteca „V. A. Urechia”

Joi, 5 mai 2022, de la ora 12.00, Muzeului Brăilei „Carol I” găzduiește la sediul central trei prezentări de carte. Prima este „Spațiul liric” (editura Pim, 2022) – antologie de poezie românească contemporană din sudul Basarabiei (Bugeac, Ucraina), coordonată de scriitoarele Natalia Ursu din Ismail (Ucraina), Violeta Craiu și Mihaela Dincă – ambele din Brăila. Prezintă criticul literar Marius Chelaru de la Iași, criticul literar Viorel Coman (prof. dr. Viorel Mortu) și prof. dr. Valentin Popa – scriitor, muzeograf. Alte două cărți sunt semnate Violeta Craiu (Georgeta Cârjan, nume real), respectiv „Inima vinului verde. jurnal portughez imaginar” (editura Sympoesium, Iași, 2021) și „La masa lui Fernando” (editura Tipo Moldova, Iași, 2022). Vor fi prezentate de Marius Chelaru și Valentin Popa. La evenimentul brăilean participă și Tatiana Șevciuk, de la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail. Elevi de la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” (unde Mihaela Dincă este învățătoare) vor prezenta un moment artistic.

Aceleași prezentări au loc și la Galați, într-o ediție specială a salonul literar „Axis Libri” de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, în sediul central. Vorbitorilor de la Brăila li se alătură scriitorii Sterian Vicol si Petru Iamandi, iar într-un moment poetic, scriitoarea Angela Baciu și studenții din Ucraina de la Universitatea „Dunărea de Jos”. Moderatorii evenimentului gălățean vor fi Corina Emanuela Dobre – manager biblioteca gazdă și Adi G. Secară – scriitor, critic literar.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.