Horia Mihail și turneul „Pianul călător” 2022, ediția 12


*Și astfel, alte 5 piane „călătoare” vor fi încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman

Începe o nouă ediție „Pianul Călător – clasic”, al 12-lea turneu naţional al pianistului Horia Mihail, în perioada mai – iunie 2022. Primul concert este în Piatra Neamț,12 mai, iar ultimul în Constanța, 17 iunie; celelalte vor fi la Roman, Bârlad, Alba Iulia, Deva, Bucuresti, Braşov, Tulcea, Bucureşti, Constanţa. Unele seri sunt de spectacole solo, iar în program vor fi Haydn – Sonata nr. 59 în Mi bemol major, Mozart – Fantezia în do minor KV 475, Mozart – Sonata în do minor KV 457, Beethoven – Sonata în do minor nr. 8 op. 13 „Patetica”. pentru serile de concerte – împreună cu orchestre – programul va cuprinde Beethoven – Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră, „Imperialul”, Mozart – Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră KV 466.

www.pianulcalator.ro

https://www.facebook.com/pianulcalatorhoriamihail/

Turneul, început în 2011, are la bază o poveste găsită în cărţile de istoria muzicii, respectiv cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847, care a venit însoțit de pianul său Erard într-o zonă în care acest instrument încă nu ajunsese, călătorind pe teritoriul a ceea ce avea să devină mai târziu o parte din România.

În ultimul deceniu, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns, susținând peste 200 concerte. De această dată, 5 piane „călătoare” puse la dispoziţie de Radio România vor fi încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, cu alte cuvinte aceste piane vor fi dăruite comunităţilor respective. Pentru refugiaţii ucrainieni, intrarea la concerte este liberă.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.