Termenul de autorecenzare online, prelungit


*Era necesar… mai sunt încă multe persoane care nu au intrat pe platformă * Data limită este 27 mai 2022, după care va începe etapa interviurilor față în față pentru finalizarea referendumului 2022

Institutul Național de Statistică a anunțat prelungirea etapei de autorecenzare online. Unii cetățeni nu au reușit să intre în platformă, alții au uitat, unii nu au acces (și asta nu doar în mediul rural) la internet sau nu au aparatele adecvate… Cert e că s-a prelungit cu două săptămâni termenul limită de completare a chestionarului online. Astfel că românii se pot autorecenza online, folosind pagina www.recensamantromania.ro, până pe 27 mai 2022. Ca și până acum, autorecenzarea se poate face acasă sau într-unul dintre punctele de autorecenzare asistată.
Etapa dedicată interviurilor față în față (pentru cei care nu au reușit să autorecenseze) a fost reprogramată pentru perioada 31 mai – 17 iulie 2022.


Nota red. Recensământul e necesar și are multe avantaje, iar România era deficitară (și) la acest capitol. Ba chiar se primise un avertisment de la Uniunea Europeană pe subiect. Adevărul e că nu trebuia să amintească nimeni celor care se ocupă de politici publice importanța cunoașterii datelor privind populatia, ocupații, stare materială și de educație etc. etc. toate informațiile având tocmai rolul de a corecta legi și norme, de a oferi cadrul adecvat de desfășurare în bune condiții (de civilizație a momentului, nu oricum) a vieții societății.

Armanda Filipine Armanda Filipine & revista de cultură și informație Braila Chirei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.