Doar distracție la Brăila?!? Se miră cu amărăciune deputatul liberal Alexandru Popa


*Se miră și brăilenii care au văzut asfalt pe străzile lor abia înainte de alegerile din 2021… Se miră și cei care își văd curțile pline de apă la cea mai mică ploaie (că duminica abia trecută), dar nu văd și preocupările serioase ale administrației locale în remedierea neajunsurilor (multiple)

Alexandru Popa – deputat si presedinte PNL Brăila – reacționează, din nou, la situații (hilare altfel, dar ele au nuanțe de tragism) în care personaje principale sunt chiar municipiul Brăila (nota red. În unele porțiuni, o biată urmă palidă de oraș… mai mult un sat. Locuitorii din cartiere știu ce spun!) și primarul Marian Viorel Dragomir numit „Vulturul” în textul de mai jos (nuanțele de ironie și sarcasm din acest text vin din chiar „acțiunile” sau mai degrabă lipsa de acțiune serioasă a celui care a fost ales conducător de urbe, municipiu, pe listele PSD).

Alexandru Popa (foto): „E o vorbă din bătrâni care spune <Țara moare și baba se piaptănă>. Adaptată la ceea ce se întâmplă la noi, Brăila este inundată și Vulturul se distrează cu umbreluțe.Ieri, când mai multe străzi din oraș erau inundate, când pompierii scoteau apa cu pompele din curți, iar pe Șoseaua Râmnicu Sărat, la pod, nu se mai putea circula cu mașina, când oamenii ar fi avut nevoie de niște răspunsuri, de niște explicații, pe contul de Facebook al primarului Marian Dragomir găseai: <Distracția continuă!>. Distracție pentru cine? Că pentru brăilenii care nu puteau circula pe străzile inundate sau care aveau curțile pline de apă sigur n-a fost distracție!<Vulturul> e foarte rapid când e vorba să filmeze și să posteze mărețele sale realizări, dar nu e deloc grăbit să filmeze și să posteze ceea ce se întâmplă în oraș după fiecare ploaie torențială. Când e ceva de bine, se grăbește să anunțe brăilenii pe Facebook, când e de rău… se face că plouă!Și azi, pe contul lui este aceeași <distracție>. În schimb, citesc că Vulturul, întrebat de ziariști despre inundațiile recente, a venit cu explicația <A plouat mult!>. Și a mai spus că atât timp cât rețeaua de canalizare se face cu conducte care corespund STAS-ului în vigoare, așa se va întâmpla în continuare, adică vor fi străzi inundate. Soluția, zice Vulturul, este o rețea de canalizare cu conducte prin care să poată trece un autoturism, dar <deocamdată el nu se poate gândi la așa ceva>. Deci, practic, ne spune că nu există soluție. Ceea ce le spune primarul brăilenilor care locuiesc de pe străzile respective este ceva de genul <Asta e, n-aveți noroc în viață! Eu nu mă pot gândi la conducte prin care să treacă mașina, așa că fiecare ploaie torențială o să treceți voi printr-un coșmar. Ghinion!>. De ani de zile brăilenilor li se dă aceeași explicație: <A plouat mult!>. Asta știu și ei, n-au nevoie să-i informeze primarul. Ceea ce așteaptă acești oameni de la primar este să le spună: <Am găsit această soluție, o să facem asta și asta și asta, iar voi n-o să mai fiți inundați de fiecare dată când plouă mai tare>. Așteaptă de vreo 6 ani acest gen de răspuns de la primarul Dragomir și pare că vor aștepta mult și bine”.

14 iunie 2022

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.