Seniorii militari, vizită în portul militar Brăila și la Comandamentul Flotilei Fluviale


*Întâlniri cu ocazia Zilei Rezervistului Militar

Membrii Asociaţiei naţionale a cadrelor militare în rezervă şi în retragere „Al. I. Cuza”, Filiala Judeţeană Galaţi ,,Gl. Eremia Grigorescu”, au vizitat vineri – 10 iunie 2022 – portul militar Brăila și Comandamentul Flotilei Fluviale. A avut loc o slujbă religioasă în memoria eroilor militari marinari care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, a fost aruncată în apa Dunării o cruce de flori.

Au fost întâmpinați cu căldură de comandantul Flotilei Fluviale și de comandanții navelor, au aflat informații despre misiunile și tehnica Flotilei Fluviale, au vorbit cu tinerii care astăzi le continuă misiunea. Seniorii au vizitat și noua clădire a Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” unde au urmărit o prezentare a activității Flotilei Fluviale.

**Evenimentele au fost prilejuite de Ziua Rezervistului Militar, (în ultima zi a lunii mai) decretată prin HG nr. 467 din 2010 în memoria evenimentului prin care, în 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă.

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.