Filmul „Imaculat”, proiecție specială și întâlnire cu echipa la TMF


*În seara de 17 iunie 2022, de la ora 19.00

Teatrul „Maria Filotti” (TMF) este gazdă in seara de 17 iunie 2022 a unei proiecții speciale cu filmul „Imaculat” regizat de Monica Stan și George Chiper-Lillemark. Finalul întâlnirii va fi o discuție, întotdeauna interesantă, cu o parte e echipei filmului.

Pelicula „Imaculat” nu spune o poveste nouă, dar pentru România este încă o stare mai degrabă de confuzie, în care adevărul se vede mai mult la televizor/ știri și mai puțin în viața de zi cu zi (pentru că, in realitate, subiectul e ocolit, la fel ca mamele minore, copiii care abandonează școala, traficanții de minori, cerșetorii etc). Personajul principal, Daria, este o adolescentă (18 ani) dependentă de heroină și internată într-un centru de dezintoxicare. Câți tineri sunt în această situație în lume, câți în România… contează și nu prea. Important e că problema există, că tinerii se simt mereu atrași de mirajul noului și de așa-zisul „farmec” al lumii din spatele drogului, așa că filmul ar merita vizionat mai ales de elevi și studenți. Bineînțeles că ar fi minunat să fie invitați elevii claselor de Actorie de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” pentru că ei vor vedea și vor dori să înțeleagă frumusețea filmului din punctul de vedere al creației, dincolo de simpla poveste (care rămâne în ochiul/ mintea publicului neavizat, necunoscător al tainelor celei de-a șaptea arte).

.

Filmul „Imaculat” a primit trei distincții la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Monica Stan și George Chiper-Lillemark au fost recompensați cu premiul pentru regizorii aflați la debut – „Luigi de Laurentiis Aword of the Future”, dar și cu premiul „Giornate degli Autori Director’s Award”. Dr asemenea, Monica Stan a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, “Autrici under 40” înmânat în memoria regizoarei Valentina Pedicini.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.