Republica Moldova și Ucraina, țări candidate la UE


*Consiliul Europei a făcut, în 23 iunie 2022, anunțul pentru statutul mult așteptat de țări candidate * Georgia este și ea în expectativă pentru același statut

Vești bune astăzi, 23 iunie 2022, de la Consiliul Europei pentru Republica Moldova și Ucraina care dețin, de acum, statutul de țări candidate la UE. Totodată, Georgia primește și ea o atenție deosebită, în sensul că a fost anunțată că va fi și ea un viitor membru UE. Și chiar dacă unii sunt sceptici, echipa Consiliului Europei reafirmă că statutul de membru UE oferă unei țări, unui popor stabilitate și ajutor în dezvoltare socială, economică și o bună perspectivă de viitor.

Maia Sandu – președinta Republicii Moldova: „Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor. Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, unul în Uniunea Europeană!”.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.