Festivalul internațional de poezie și muzică „Eminesciana” 2022, la Strășeni


*Biblioteca brăileană a donat (din nou) cărți Bibliotecii Raionale „Sadoveanu”

Centrul de odihnă și agrement pentru copii și tineret “Divertis” a fost locul de desfășurare a celei de-a XXXVI-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie și Muzică „Eminesciana” organizat sub autoritatea Consiliul raional Strășeni – președinte Viorel Jardan. Oaspeți de onoare au fost Marius Ciprian Toth – însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău, membrii delegațiile oficiale din județele Brăila, Harghita, Maramureș. Festivalul a debutat cu traditionala paradă a portului popular și depuneri de flori la bustul poetului Mihai Eminescu în parcul care îi poartă numele, apoi s-a desfășurat programul artistic oferit de ansambluri, interpreți și meșteri populari.

Delegația din Brăila a fost compusă din reprezentanți ai Consiliului Județean (CJ) în frunte cu Ionel Epureanu – vicepreședinte CJ. A fost la Strășeni și Dragoș Adrian Neagu – directorul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” – care a oferit Bibliotecii Raionale „Mihail Sadoveanu”, de fapt secției care se numește chiar filiala Brăila, o donație de carte românească în valoare de 200.000 lei moldovenești. Nu este prima donație; biblioteca brăileană are o relație de lungă durată cu instituția omonimă din Rep. Moldova.

În paralel, reprezentanții administrațiilor publice au participat și la un eveniment cu profil administrativ.

** Festivalul Internațional de Poezie și Muzică „Eminesciana” a avut prima ediție în 1986 și se desfăşoară anual, în ultima duminică a lunii iunie, în pădurea Scoreni din raionul Strășeni.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.