Avertizări meteo. Val de căldură și disconfort termic accentuat


*Este valabil și un cod portocaliu de vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN valabilă astăzi, 6 iulie, vizând val de căldură și disconfort termic ridicat. Valul de căldură se menține local în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei unde disconfortul termic este ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 grade Celsius.

De asemenea, ANM a actualizat o avertizareCOD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă in 6 iulie și în 7 iulie până la ora 12.00. În centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/ mp.

Nu în ultimul rând, a fost emis un COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii valabil din 6 iulie, ora 12.00 – 7 iulie, ora 12.00. În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70-80 km/ h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35-40 l/ mp și pe arii restrânse 50-80 l/ mp.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.