Răspândirea bolii COVID-19, din nou în curbă ascendentă și în România


*Grav e (reamintim!) că – la fel ca și la gripă – virusul poate fi mortal * În raportarea națională de ieri, 11 iulie 2022, sunt anunțate 9 decese * Cei care continuă să creadă în teorii ale conspirației, să nu uite un aspect: pot fi purtători de virus și să-l transmită cuiva drag; a nu se minimiza consecințele * Vaccinarea antiCOVID se face, începând cu 1 iulie 2022, la medicii de familie

În România au fost centralizate ieri, iulie 2022, peste 4.000 cazuri noi de îmbolnăviri cu virsului SARS-CoV-2 ceea ce se traduce într-o revenire a atenției asupra bolii COVID-19. Cam o pătrime dintre acești bolnavi sunt în București. S-au înregistrat și 9 decese, majoritatea persoane în vârstă deja cu alte afecțiuni grave. În spitale sunt 1.451 pacienți cu acest diagnostic, 187 fiind minori. Din totalul de pacienți, 90 sunt la terapie intensivă. Și alte țări se confruntă cu o creștere a numărului de infectări. În situații unde se întâlnesc mulți oameni la un loc, străinii din vestul eurooean poartă masca de protecție în interioare.

Pentru cei care încă mai cred in teorii ale conspirației, este bine de ținut cont asupra faptului că oricine poate fi purtătorul virusului (care, asemenea celui de gripă, se răspândește pe calea aerului) și îl poate transmite cuiva drag; vă asumati riscul să fiți motivul de deces al unui membru al familiei ori al unui prieten?!?

Vaccinarea împotriva bolii COVID-19 a fost inclusă, de la data de 1 iulie 2022, în Programul national de vaccinare și se realizează prin intermediul medicilor de familie.

Medic Gabriel Ciochină – director Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila – explică procedeul : „Persoana care dorește să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2 ia legătura cu medicul de familie, iar medicul face comanda de vaccin la DSP. Lista cu medicii de familie incluși în program se afla pe site-ul DSP”.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.