Schimb de experiență ale administrațiilor locale Brăila și Strășeni


*O delegație din Rep. Moldova a venit la Brăila unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai Consiliului Județean Brăila * În județ, activitățile s-au desfășurat în comuna Gemenele

O delegație de la Consiliul Raional Strășeni, Republica Moldova, alcătuită din 10 persoane, a participat la Brăila la un schimb de experiență în domeniul administrației publice – tema, legată de activitatea secretarilor de județ, in cazul românesc, respectiv raionali – cum e la vecinii moldoveni. Delegația oaspete a fost condusă de Nina Rusu – secretarul raional. Activitățile au fostebident, găzduite de Consiliul Județean (CJ) Brăila. Din partea instituției locale brăilene au participat angajați CJ în frunte cu vicepreședintele Ionel Epureanu și secretarul Dumitrel Priceputu. A avut loc o ședință comună, în sala mare a clădirii administrative din municipiu, dar și o deplasare în județ – întâlnirea având loc în comuna Gemenele.

din Rep. Moldova au avut parte și de un traseu cultural, între obiectivele vizitate fiind Muzeul Brăilei ”Carol I”, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, Teatrul ”Maria Filotti” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale unde au fost întâmpinați de managerul Alina Sulicu și unde au putut fi prezentate tradiții populare încă vii (cel puțin aici), rediectiv la Atelierul de Revitalizare a Țesăturilor Tradiționale (înființat prin proiect european în 2006) unde au admirat aplicarea artei țesutului la războiul de țesut (foto), dar și meșteșugului olăritui dar ceva mai artistic, la Atelierul de ceramică unde erau activități de vacanță cu copii.

Înaintea acestei experiențe, vicepresedintele Ionel Epureanu a participat la Consiliul Raional Strășeni – Republica Moldova, la Forumul Transfrontalier cu tema “Oportunităti de dezvoltare, promovare și atragere a investițiilor în raionul Strășeni, regiunea Centru” organizat de Consiliul Raional Strășeni. De asemenea, a participat împreună cu Dragoș Adrian Neagu – directorul Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” la Festivalul internațional de poezie și muzică “Eminesciana 2022” (https://brailachirei.wordpress.com/2022/06/30/festivalul-international-de-poezie-si-muzica-eminesciana-2022-la-straseni/), ediția a XXXVI-a, care a avut loc în perioada 24 – 26 iunie 2022.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.