Stațiunea brăileană Lacu Sărat, salvată de la un posibil incendiu major


*Doi jandarmi au intervenit rapid, după o atenționare prin apel la 112, și împreună cu echipa ISU au stins focul care se propaga * Vremea caniculară ar fi permis, e adevărat, dezvoltarea unui foc devastator * Cei doi nu sunt chiar simpli jandarmi, ci oameni cu conștiința trează

Vremea cumplit de caldă și nefericirea unui foc – pornit nu se știe de la ce – exact la intrarea în stațiune ar fi putut cauza mari prejudicii în Lacu Sărat, județul Brăila. Duminică, 24 iulie 2022, la mijlocul zilei au răspuns prompt la avertizarea primită prin intermediul apelului la 112 plutonierii adjutanți Dumitrașcu Daniel și Beraru Adrian de la Jandarmi, parte din patrula pentru stațiunea balneoclimaterică Lacu Sărat. Și astfel, folosind instinctoarele din dotare, au stins incendiul de vegetație de la intrarea în stațiune care era lângă liniile de tramvai, destul de aproape de parcare. La scurt timp, a sosit și un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea”, incendiul fiind complet lichidat, iar pericolul extinderii focul îndepărtat.

**Cei doi angajați ai Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila au primit anul trecut diplome de merit (pentru care îi felicităm) pentru fapte care s-au petrecut în timpul lor liber. Daniel Dumitrașcu a prins un bărbat care furase geanta unei femei, iar în altă zi, găsind în fanta unui bancomat suma de 2.000 lei neridicată, a predat imediat banii polițiștilor spre a fi restituiți posesorului. Adrian Beraru a salvat o femeie din apartamentul cuprins de flăcări, pe când aceasta încerca să recupereze din lucruri.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.