Zilele Sofia Nădejde 2022, ediția a V-a


*Cărțile scrise femei, pentru jurizat, trebuie să fie publicate între 1 septembrie 2021 și 1 septembrie 2022 * Gala va avea loc în octombrie

Zilele Sofia Nădejde 2022 cuprinde proiecții de filme, ateliere pentru copii, dezbateri, Gala Premiilor Sofia Nădejde la București, Sibiu și Brașov.

Zilele Sofia Nădejde (pagină Facebook la http://Premiile Sofia Nădejde) este un proiect inițiat în 2018 de un grup de scriitoare (nota red. Ideea este a scriitoarei Elena Vlădăreanu) și artiste din România ca reacție la subreprezentarea scriitoarelor în evenimentele publice; acum a devenit un microfestival interdisciplinar cu scopul de promovare a literaturii și artelor realizate de femei.

Primul eveniment al ediției curente este parte a clubului de lectură „Vara scriitoarelor” în care Ruxandra Gîdei și Cătălina Stanislav discută online, în 27 iulie, de la 19.00, pe canalul YouTube „4fără15” despre romanul „Eva și ceilalți” de Cristina Ispas. * Ruxandra Gîdei – a studiat literatură română și englez; a format canalul de YouTube „4fără15” pentru promovarea lecturii; * Cătălina Stanislav – scriitoare și traducătoare; „Nu mă întrerupe” (OMG, 2021) volum de debut.

** Zilele Sofia Nădejde este un proiect organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Litere și Asociația „Antifragil”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Juriul ediției, a V-a, este alcătuit din Cristina Ispas, Andreea Pop, Florina Pirjol, Vlad Pojoga și Cosmin Borza. Ei vor citi cărți de proză și poezie scrise de femei publicate între 1 septembrie 2021 și 1 septembrie 2022, cărți care se trimit pe mailul proiectului (la premiilesofianadejde@gmail.com), dar și în format fizic, la o adresă care va fi comunicată pe mail. Nominalizările vor fi anunțate în septembrie, iar Gala va avea loc în octombrie.

*** Și pentru că aici ne adresăm iubitorilor de literatură, avem o sugestie

(de fapt, mai multe) de la Editura Cartier  https://cartier.md/ pe site găsim titluri interesante de proză și poezie

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.