Albumul „Hystory of Verona Family”, lansare în Muntenegru


*În festivalul KotorArts, la mănăstirea Sf. Nicolae Franciscan din orașul Prcanj, în prezența autorilor – Violeta și Arthur Verona

În festivalul KotorArt 2022 din Muntenegru, la secțiunea Zilele României (https://www.kotorart.me/en/program-2/2022/dani-rumunije-istorija-porodice-verona), în 27 iulie a avut loc lansarea cărții-album „Hystory of Verona Family” de Violeta și Arthur Verona (editura Istros, 2022), în prezența autorilor, cu prof. dr. Antun Sbutega – ambasadorul statului Muntenegru la Vatican, a lui Excelenței Slea domnul Ambasador al României în Muntenegru, cu Viorel Ardeleanu – ambasadorul României în Muntenegru, cu invitați speciali ambasadorii Italiei, Herțegovinei, Albaniei.

Evenimentul s-a desfășurat la mănăstirea Sf. Nicolae Franciscan din orașul Prcanj, municipalitatea Kotor. În programul Zilele României a fost cuprinsă și o noapte de poezie pentru omagierea poetei Ida Verona (născută la Brăila), descendentă a unei vechi familii (venețiene) din Kotor și care și-a petrecut o bună parte din viață în Muntenegru.

** Tot la editura „Istros” a muzeului brăilean a apărut și varianta în limba română a cărții-album, „Istoria familiei Verona”(https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/) care cuprinde date, nume și evenimente referitoare la impresionanta familie Verona, începând cu 1205 și referințe la domenii – navigație, comerț, medicină, arhitectură, poezie s.a. – în care au activat membri ai acestei familii cu rădăcini italiene. Arthur Verona este descendent al pictorului Artur Garguromin Verona și al poetei Ida Verona – ambii născuți în Brăila.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.