Ministrul Energiei, asigurări că populația nu va suferi la eventuala reducere de gaze


*Declarația a fost făcută în ședința de guvern – in timpul căreia participanții au purtat masca de protecție * Categoria protejată a clienților de gaze naturale cuprinde, pe lângă cetățenii simpli, și școlile, spitalele, producătorii de energie

Ministrul Virgil Popescu de la Energie, deputat PNL, a declarat că populației nu va suferi în cazul în care ar apărea probleme în aprovizionarea cu gaze naturale. Oricum, la acest moment, țara noastră a asigurat – conform cererii Uniunii Europene – un stoc de gaze care să asigure consumul pentru iarnă .

„Privitor la decizia Consiliului pe Energie al UE în legătură cu reducerea voluntară cu 15 % a consumului de gaze, vreau să precizez că aceasta presupune o serie de grade de flexibilitate care diminuează acest procent. De exemplu, dacă este depășită ținta asumată în fața Comisiei Europene de umplere a depozitelor, ceea ce România a făcut până acum, atunci diferența cu care este depășită ținta se scade din cantitatea de gaze care trebuie redusă. Mai mult, din procentul de 15% se scade consumul aferent industriei neenergetice.

Acum, România nu este nevoită să ia vreo măsură de reducere a consumului, deoarece gradul de umplere este mult peste cel asumat, iar nivelul producției interne asigură aprovizionarea clienților protejați (cei casnici, cei care produc energie electrică și termică, spitale, școli etc). Abia dacă la nivelul Uniunii Europene se va declara stare de alertă atunci s-ar pune problema unei reduceri de consum de gaze naturale, dar nu va o reducere a consumului suportată de clienții protejați”, a afirmat astăzi Virgil Popescu în ședința de guvern (foto – nota red. După cum se poate lesne observa, participanții la ședința de guvern poartă masca de protecție. Astăzi s-au raportat 9.106 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care dă boala COViD-19, cele mai multe fiind înregistrate în București – 1.801).

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.