Săptămâna mondială a alăptării 2022


*Ca de obicei, în perioada 1 – 7 august * Mamele trebuie să țină cont de faptul că doar laptele matern asigură bebelușului hrana de care are nevoie, plus siguranța emoțională

Săptămâna mondială a alăptării are loc anual între 1 şi 7 august; a fost aleasă pentru a marca semnarea Declaraţiei Innocenti privind protecţia, promovarea şi susţinerea alăptării (august 1990 după cum reamintește http://www.unicef.org). Tema acestui an este „Step up for Breastfeeding – Educate and Support”, „Educație si Susținere” – https://worldbreastfeedingweek.org.

„Alăptarea este cel mai bun start în viață pentru copil” nu e o sintagmă care să definească bine aceasta perioadă, ci este un adevăr. Mamele tinere ar trebui să țină cont de el. Medicii, asistentele, infirmierele sunt educați să susțină – nu doar în Săptămâna Alăptării – mamele în demersul de a alăpta bebelușii; și nu doar cei prematuri, bolnavi ori îndelung spitalizați la naștere, ci toți nou-născuții au nevoie de laptele matern pentru a se dezvolta sănătos. Periodic au loc acțiuni în acest sens – exemplu, cel de la Brăila susținut de medicii Ileana Brînză și Liliana Chițanu – https://brailachirei.wordpress.com/2018/08/03/in-saptamana-internationala-a-alaptarii-eveniment-la-braila/ – la care am fost și noi prezenți.

Detalii de interes, și la https://waba.org.my/ site-ul Alianței Mondiale pentru Alăptare (WABA).

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.