Ziua Marinei Române 2022, sărbătorirea celor 120 ani – programul de la Brăila


*Atracții pregătite la Brăila Mall, vizitarea navelor militare ancorate pe faleză și o expoziție specială în 13 august, programul dedicat din tradiționala zi de 15 august

Marina Militară Română marchează în 2022 a 120-a aniversare; prima a avut loc la 15 august 1902, la bordul crucișătorului „Elisabeta”. De atunci, mereu Marina Militară serbează împreună cu cetățenii.

Pentru brăileni, militarii Flotilei Fluviale au pregătit la Brăila Mall încă de luni, 8 august 2022, mai multe atracții pentru public: expoziții de navomodele, instrumente de lucru pe hărțile de navigație, oferta educațională a instituțiilor de învățământ de marină, ateliere interactive de noduri marinărești, lucrări de matelotaj. Nu în ultimul rând, aici va fi și concert oferit Muzica Militară a Garnizoanei Brăila,

iar pentru copii sunt aranjate întâlniri cu zeul Neptun, pirați și nimfe, plus un foto-corner.

Sâmbătă, 13 august, publicul va putea vizita navele militare fluviale acostate în zona centrală a falezei. Va fi si o expoziție de tehnică militară și armament.

Luni, 15 august, de la ora 10.00 începe programul tradițional pe faleza Dunării. După ridicarea Pavilionului, Geacului și Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmată de o scurtă slujbă religioasă și alocuțiunile oficiale, va fi un exercițiu demonstrativ naval „Forțele Navale Române 22”, zeul Neptun patronând jocurile și concursurile marinărești. Ziua de 15 august se încheie cu retragerea cu torțe, de la 20.30, purtate de marinarii Flotilei Fluviale pe traseul Calea Călărașilor – cariera Călărași – ansamblul comemorativ Viziru (zona Ciocârlia).

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.