Braileni cu 50 ani de căsnicie, premiați în Zilele municipiului


*Alte 100 de cupluri au fost felicitate în tradiționalul eveniment

Un moment în programul Zilelor municipiului Brăila a fost reprezentat de festivitatea de premiere a 100 cupluri de brăileni care au 50 ani de căsniciei. Pentru credincioșii creștini – cum sunt majoritatea brăilenilor, stabilitatea unui cuplu, ca soț și soție, este importantă atât pentru viața celor doi, cât și pentru viitorul copiilor (nota red. Evident că mai contează și calitatea umană etc. Dar în hotărârea Consiliului Local Municipal Brăila nu se fac astfel de referiri… Le sublinem noi, pentru că – de fapt – sunt necesare!). De aceea propunerea de acum câțiva ani a administrației brăilene a fost bine primită și rezistă. Felicitările au fost însoțite de o diplomă de fidelitate, o floare. Bineînțeles că nu e doar atât. Consilierii locali au aprobat încă de la început sume de bani, din bugetul local, care sunt oferite acestor familii longevive. Anul trecut, premiul financiar pentru o familie longevivă era 500 lei, dar anul acesta el a fost majorat la 1.000 lei.

Evenimentul a avut loc în 10 august 2022, în parcul Grădina Publică (nota red. Fost Grădina Belvedere – cel mai vechi parc brăilean). În fața brăilenilor sunt primarul Marian Viorel Dragomir, viceprimarii Doinița Ciocan și Alexandru Jantea Crican. Familiilor premiate le-a fost oferit și un spectacol susținut de artiști care le activează la Casei de Cultură a municipiului Brăila.

** Brăilenii care primesc aceste premii se înscriu în prealabil la registratura primăriei. Condițiile pentru a primi diploma de fidelitate și premiul financiar sunt următoarele: să aibă cel puțin 50 ani de căsătorie neîntreruptă la data depunerii cererii; ambii soți să aibă domiciliul în municipiul Brăila; ambii soți să fie în viață la data depunerii cererii.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.