Atenționări meteo


*Un Cod portocaliu – instabilitate atmosferică accentuată și două avertizări Cod galben

Administrația Națională de Meteorologie a revenit cu avertizări meteorologice. Prima este un COD GALBEN valabil până mâine, 31 august, la ora 10.00 când e posibil ca instabilitatea atmosferică temporar accentuată să se modereze. Local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică – se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/ mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

O altă avertizare este COD PORTOCALIU valabil tot până în 31 august, ora 10.00 – instabilitate atmosferică accentuată, respectiv ploi abundente. În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-60 l/ mp și pe arii restrânse de peste 70-80 l/ mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Pentru astăzi, 30 august, este în vigoare un un COD GALBEN – val de căldură care va persista în regiunile sud-estice, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 grade Celsius.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.