Festivalul de teatru Piatra Neamț, ediția 33


*În perioada 5 – 18 septembrie 2022 * Participă cu spectacole teatre din opt țări * Programul cuprinde și lansări de carte, concerte, filme, ateliere * Unul dintre premii este „Cătălina Buzoianu”, în memoria apreciatei regizoare

Festivalul de teatru Piatra Neamț, organizat de Teatrul Tineretului – Gianina Cărbunariu, director – și ajuns la ediția 33, se desfășoară în perioada 5 – 18 septembrie 2022. Tema ediției este „146 KM”, mai precis distanța dintre Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și Vama Siret de la granița dintre România și Ucraina – cu alte cuvinte, o invitație la reflecție asupra modului în care ne raportăm la evenimente sociale ce schimbă realitatea cotidiană.

În program sunt 29 de spectacole (pe mai multe secțiuni) din 8 țări, și nu total – 47 evenimente (detalii, pe site la http://www.teatrultineretului.ro). Secțiunea națională reunește spectacole care au un concept contemporan, cu o viziune critică asupra provocărilor lumii și care își asumă riscuri estetice. Secțiunea internațională, denumită de anul trecut „Something to declare”, cuprinde producții din Ucraina, Republica Moldova, Germania, Ungaria, Estonia, Letonia și Franța, cu teme asupra noilor realități și provocări în Europa, una fiind războiul din Ucraina. Secțiunea „TT în Festival” prezintă cele mai recente producții ale Teatrului Tineretului, montări în premieră ale unor texte originale.Secțiunea Festival + include expoziții, lansări de carte – între care și „Teatrul ca rezistență. Oameni de teatru în arhivele Securității” de criticul de teatru Cristina Modreanu, concerte, proiecții de filme, ateliere, circuit video mapping.

La fel ca și anul trecut, se acordă Premiul „Cătălina Buzoianu“ în memoria regizoarei născute la Brăila (Cătălina Buzoianu, 13 apr 1938 – 3 aug 2019), iar juriul de adolescenți va acorda un premiu spectacolului relevant pentru generația lor.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.