Medicina de familie, prima linie în asistența medicală” – ediția 2022, conferință online


*Manifestarea organizată de asociația medicilor de familie din Brăila se desfășoară și în acest an online, în zilele de 7 și 8 octombrie * Nu va lipsi secțiunea dedicată vârstnicilor și memoriei medicului cercetător Ana Aslan

Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brăila – medic Daniela Măciucă, președinte – organizează o nouă ediție a conferinței „Medicina de familie prima linie in asistența medicală”, ediția XVII, de data acesta online (când vremurile au permis, exemplu în 2019, aveau loc evenimente cu prezență fizică – https://brailachirei.wordpress.com/2019/10/10/la-braila-conferinta-regionala-medicina-de-familie-prima-linie-in-asistenta-medicala-2019-2/). Vor fi două zile, în format webinar pe Zoom, în 7 și 8 octombrie 2022. Tema ediției este „Comunicarea – întotdeauna o provocare pentru medic. Cu ce implicații? Dar complicații?”

În program se regăsesc cele mai recente ghiduri lansate în România, noutăți despre vaccinare și diabet, patologii frecvent asociate cu afectarea psihică, dar și aspecte de interes despre insuficiența cardiacă, bolile rare, patologia gastrointestinală, artrita reumatoidă, statusul imunitar, terapia durerii, disfuncția cognitivă, vertijul etc . Întrebărilor de genul „Cum îmbătrânesc generațiile actuale?”, „Am avansat în acest domeniu?” li se va răspunde la tradiționala sesiune de sâmbătă, dedicată vârstnicilor și memoriei medicului cercetător Ana Aslan (1897-1988) născută la Brăila.

Președintele conferinței este medicul Viorica Naumov – vicepreședinte al Asociației Profesionale a Medicilor de Familie Brăila (site la https://medicidefamiliebraila.ro/). Dr. Ileana Lucia Brînză, președinte onorific al Asociației, este coordonatorul științific al conferinței. Medicul Miruna Lovinescu va fi moderatorul întâlnirilor.

* Suport logistic înscrieri: tel. 0756.055.501, andrei.lipet@houston.ro

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Un gând despre „Medicina de familie, prima linie în asistența medicală” – ediția 2022, conferință online”

  1. A republicat asta pe BRAILA CHIREI și a comentat:

    Mâine și poimâine, 7 și 8 octombrie 2022, tradiționala întâlnire a medicilor de familie – organizată de brăileni – se desfășoară în format online. Dacă ar fi fost în format fizic, așa cum se întâmpla înainte de pandemie, după sesiunea dedicată medicinei vârstei a treia s-ar fi mers la Casa memorială Ana Aslan – recent inaugurată; casa in care s-a născut și a copilărit medicul cercetător inventator al tratamentului împotriva îmbătrânirii, Ana Aslan – care a înființat primul institut din lume de gerontologie și geriatrie.

    Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.