ZEP 2022, la Brăila. „Harmonia Mundi”


*In recital – Ștefan Doniga și Diana Jipa; conferință cu dr. Costin Croitoru, recital coral cu „Trison”, la Școala Populară „V. Lungu” * Eveniment derulat sub genericul ZEP 2022, fiind sărbătorit deopotrivă Nicolae Titulescu la 140 ani de la naștere

Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP în România, European Heritage Days – inițiativă, din 1999, a Consiliului Europei și a Comisiei Europene – https://www.europeanheritagedays.com/; https://www.coe.int/en/web/culture-and-heritage/european-heritage-days) prilejuiesc desfășurarea la Brăila în 20 septembrie, la Școală Populară „Vespasian Lungu” a evenimentul „Harmonia Mundi”.

De la ora 17.00, cu intrare liberă, va fi un recital cameral susținut de pianistul Ștefan Doniga și Diana Jipa – vioară, dar și o conferință cu dr. Costin Croitoru – managerul Muzeului Brăilei „Carol I” – al cărui subiect va fi personalitatea lui Nicolae Titulescu, serbat anul acesta la 140 ani de la naștere. De asemenea, formația „Trison” (cur mixt brăilean, se știe!) coordonată de Marcica și Ștefan Lupu va oferi un scurt program de profil.

**Proiectul „Harmonia Mundi – Titulescu 140”, un turneu cu 10 recitaluri camerele (la Constanța, Cluj, Bădăcin, Zalău, Satu Mare, Piatra-Neamț, Soveja, Focșani, Brăila, Pitești) este organizat de asociația Innovarte, cu finanțarea Ministerului Culturii și cu parteneri Radio România Muzical, Muzeul Național de Istorie a României din București etc.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.