Festivalul peștelui, ediția 2022 la Brăila


*A patra ediție, în zilele de 23, 24 și 25 septembrie 2022 – pe faleza Dunării

Din nou Festivalul peștelui, ediția a patra, va avea loc la Brăila, pe faleza Dunării în perioada 23 – 25 septembrie 2022 (o continuare a ceea ce inițial a fost un proiect cu fonduri europene); organizarea este și acum în sarcina administrației locale.

Bineînțeles că toate standurile sunt cu vânzare, dar și anul acesta unele evenimente sunt și de privit, respectiv prezentările de rețete – un invitat este poetul Mircea Dinescu, devenit antreprenor și bucătar la Cetate, județ Dolj, alt prezentator fiind brăileanul Iulian Grigorescu – somelier (știm, că îl întâlnim ori de câte ori dorim la Sunrise Marina – wine bistro ) care va explica anumite potriviri intre vinuri și feluri de mâncare. Nu va lipsi Horia Vîrlan, ca și în edițiile trecute.

.

Între producătorii și firmele invitate sunt și Cherhanaua din Port și Atelier Katiusa (cu stand de produse de vestimentație), ambele de la Jurilovca, județul Tulcea; bineînțeles că nu vor lipsi membri din Comunitarea Rușilor Lipoveni (Crl Braila ) pentru că, nu-i așa, ei sunt păstrătorii unor tradiții gastronomice legate de pește cu adevărat fabuloase.Vineri, 23 septembrie ora 18 00 recital muzical Magdalena Duțu; ora 18.30 rețete prezentate de șef bucătar Horia Vârlan; ora 19.00 recital cu trupa brăileană „Liberi Sâmbătă”Sâmbătă, 24 septembrie ora 17.15 recital al solistei Maria Ciocan (din Brăila); ora 17.30 Mircea Dinescu, lansare de carte; ora 18.00 din nou, Maria Ciocan; ora 18.30 rețete cu Horia Vârlan și șef bucătar Kenan Inci; ora 19.00 Taraful de la VărbilăuDuminică, 25 septembrie ora 18.00 ansamblul local „Pandelașul”; ora 18.30 Mircea Dinescu, prezentare culinară; ora 19.00 Taraf de Caliu și Taraful Cleante

Deci, firme participante sunt Malenren Pește și Vin – din Brăila, La Cherhanaua din Port din Jurilovca – Tulcea, producătorul Doripesco și producătorul de dulciuri turcești Rimaned. Alte standuri vor fi de la Atelierul de Revitalizare a Textilelor Tradiționale al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” (ateliere pentru copii), Atelier Katiusa din Jurilovca și Comunitatea Rușilor Lipoveni Brăila – produse tradiționale lipovenești, meșter popular Matei Geanina – produse tradiționale românești, Tatiana Mincă – păpuși, meșterii populari Ciubotăriță Constantin și Veleșcu Costică, producător Bujor Elena Cocuța – dulcețuri, sosuri de pește și conserve, Producătorii naționali de sucuri și băuturi alcoolice „Produse natural de Spiridoni”, „Antică Marinela și Isis”, Danilov Agafia – decorațiuni confecționate din scoici, Mândroiu Costel – noduri marinărești și ceasuri decor, Doina Popescu Brăila – antreprenor și scriitoare, Honey Loriana – producător brăilean de miere și derivate apicole, Dănilă Viorel – miere și produse din miere, Stefidav SRL și Pifu Ciprian – dulciuri de casă; Lavanda Bio Brăila.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.