Teatrul „Maria Filotti”. Festival 2022


*Ziua a cincea – 21 septembrie; spectacol, concert și un spectacol de teatru-dans

A cincea zi (21 septembrie) din festivalul brăilean de teatru se deschide la ora 18.00 cu „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, regia Sânziana Stoican și scenografia Valentin Vârlan (o echipă care a lucrat și spectacole la Maria Filotti și ne-a plăcut ce a ieșit!), cap de afiș fiind Andi Vasluianu pe care abia așteptăm să-l revedem, producție de la Teatrul „Toma Caragiu” secția Dramă (http://www.teatruploiesti.ro – Ploiesti) – atenție! Se joacă la Casa Tineretului.

De la ora 20.00 se revine in teatru, concert cu Bogdan Simion (Simion Bogdan-Mihai) – cobzar, apreciat reprezentant al muzicii lăutărești al momentului.

De la ora 22.00 este spectacolul de teatru-dans „497” producție semnată ansamblul „Tabán Táncegyüttes” din Békéscsaba (Ungaria) și compania de teatru „Aradi Kamaraszínház” din Arad (http://www.akamara.ro), regie de coregraful Farkas Tamás din Békéscsaba și Tapasztó Ernő – director artistic al „Aradi Kamaraszínház”.

Teatrul „Maria Filotti” – start Festival

Foto 1: afiș Festivalul internațional de teatru și arte performative 2022; foto 2: afișul spectacolul „O noapte furtunoasă”; Foto 3: Bogdan Simion Mihai și cobza lui; foto 4: afișul spectacolului „497” (acesta fiind numărul de opinci pe care i-au rupt artistii din povestea-scenariu dansând timp de 10 ani, în călătoria lor din România până la Paris); foto 5: imagine din spectacolul de teatru-dans „497”

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.