Mihai Valentin Pârlitu, personală la galeria „Violon d’Ingres”


*Fostul elev de la Valea Cânepii, apoi de la Liceul de Arte „Darclée”, studiază acum arta sacră la Universitatea Galați * Expune lucrări de pictură și desen

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT sau Centrul de Creație) Brăila găzduiește, la galeria „Violon d’Ingres” de la etajul doi al sediului CJCPCT (Centrul de Creație), începând din 26 septembrie 2022 expoziția personală a tânărului Mihai Valentin Pârlitu (n. 1998).

Primind invitația de a participa la vernisajul personalei fostului elev, profesoara Aura Popescu (predă la Școala Valea Cânepii) nota pe pagina sa din rețeaua de socializare Facebook: „Bucuria este imensă să vezi că foștii elevi își urmează visurile și iși creează un drum frumos în viață!. Azi este despre Mihai Valentin, cel care demonstrează că prin perseverență și muncă poți ajunge unde îți dorești. Cel care distruge <mitul> că urmând o școală din mediul rural, nu ai prea multe șanse în viitor. A urmat cursurile primare și gimnaziale la Școala Gimnazială Valea Cânepii, apoi Liceul de Arte <Hariclea Darclée>, continuând cu Facultatea de Arhitectură navală din Universitatea <Dunărea de Jos> Galați. În prezent este student la specializarea Artă sacră din aceluiași centru universitar. Un model pentru tinerii din comunitate! Luni, 26 septembre 2022, la prima expoziție, voi fi prezentă„. Și a fost la vernisaj – a postat un album foto cu lucrări ale lui Mihai (așa este el pe Facebook – Mihai Valentin).

Organizatorii, și gazdele expoziției, spun următoarele: „Artistul Mihai Valentin Pîrlitu, un tânăr a cărui pasiune pentru artă și frumos a început din copilărie, ne-a mărturisit că pictura reprezintă o necesitate de exprimare a sufletului pe cale vizuală, o dorință cât și o necesitate de a materializa stările, sentimentele și trăirile sale, ce izvorăsc din iubire, iar iubirea înseamnă Dumnezeu. Lucrările sale expuse, de la acuarelă până la pictură clasică densă, ascund în esența lor o semantică de simboluri, iar formele sunt încărcate de emoție și sensibilitate„.

La vernisaj au vorbit despre expoziție Marilena Ioanid – specialistă Tapiserie membră a Uniunii Artiștilor Plastici și profesoară la Liceul „Darclée” și tânărul expozant. De asemenea, au vorbit prof. Aura Popescu și Alina Sulicu – managerul CJCPCT Brăila. Înregistrarea LIVE este disponibilă la https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila

Expoziția (câteva imagini, disponibile la https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid033ko1ymjdVGYtFScFpH9D4mwbitWetkLSpAgNCZnd31LZprSTr7iNuoKbVQDvh7oBl&id=1445089699) rămâne deschisă până în 26 octombrie 2022.

Centrul de Creație reamintește că simezele „Violon d’Ingres” sunt disponibile pentru artiștii neprofesioniști, de orice vârstă, acesta fiind și scopul galeriei: să ofere publicului iubitor de frumos și șansa de a-i cunoaște pe cei care știu să transmită frumosul, ideile interesante și originale chiar dacă nu au statut de artiști profesioniști.

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.