Serbarea Zilei Europene a Limbilor, la Școala „Alecsandri” din Brăila


*Elevii cu bune rezultate la examenul KET Paper Based și-au primit certificatele Cambridge * Din acest an, Școala „Vasile Alecsandri” a devenit centru de pregătire și evaluare examene Cambridge

Ziua Europeană a Limbilor (*) – 26 septembrie – a fost serbată într-un mod special la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Brăila. Directorul școlii, prof. Alina Tudor, a invitat cei 33 de elevi care au obținut bune rezultate la examenul Cambridge desfășurat în unitatea de învățământ la finele anului școlar trecut, și care au primit acum certificatele care atestă că au învățat limba engleză la nivelul cerut de tipul de testare rezolvat.

Tinerii au participat la examenul KET Paper Based (in iunie, asistați de cadre specializate de la București). Ei au primit astăzi certificatele Cambridge, plus felicitările meritate, de la prof. Elena Pipăruș și prof. Alina Oancea, de la directorul Alina Tudor și de la părinți.

Bineînțeles că fiind Ziua Europeană a Limbilor, s-a pus accentul pe importanța cunoașterii măcar a unei limbi străine și, evident, a limbii române; ceea ce înseamnă să se acordă studiului atenție și timp. Dar acești elevi știu bine asta, pentru că ei deja au trecut cu brio un examen care le-a pus la încercare pregătirea, cel puțin în ceea de privește limba engleză. Și cum limba este modalitatea prin care cunoști o țară, o cultură, istoria unui loc, pentru tinerii și chiar adulții care studiază limbi străine este o oportunitate în plus să fie mai bogați, în cunoștințe, bineînțeles.

(*) Ziua Europeană a Limbilor este o inițiativă a Consiliului Europei și Comisiei Europene care subliniază importanța pentru cultura europeană a celor 24 limbi naționale și a dialectelor/ regionalismelor (60 la număr) folosite în spațiul UE

Și dacă până acum se pregătea fiecare cum găsea de cuviință pentru testările Cambridge, de-acum înainte elevii de la Scoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” au bucuria să vină în propriul centru de pregătire și evaluare examene Cambridge pentru că școala este din anul școlar 2022 – 2023 un asemenea centru.

Mai multe imagini, pe rețeaua Facebook la https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid031TmxHgq2tm49ivyoiGC6LDYWps8vMEpzrpa46kiUwD8BSF49GKN7fqfjwEoup3y8l&id=1445089699

Îi felicităm și noi pe cei 33 de elevi, pe profesoarele de limba engleză și pe întreaga echipă de la Școala „Alecsandri” care a făcut posibilă existența noului Centrul Cambridge aici. Spor la învățat!

Revista Braila Chirei & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.