Dennis Teodorescu, personală la galeria de artă „Gh. Naum”


*Spațiul expozițional al secției Artă din Muzeul Brăilei „Carol I” va găzdui lucrările din 2 octombrie 2022, când are loc vernisajul – ora 17.00 – până în 30 octombrie.

Artistul plastic Dennis Teodorescu prezintă expoziția personală „Material, imaterial” la galeria de artă „Gheorghe Naum” – parte a secției Artă din Muzeul Brăilei „Carol I”. Vernisajul are loc duminică, 2 octombrie 2022, de la ora 17.00. curatorul expoziției este Fatme Nistoroi, muzeograf. Lucrările rămân pe simeze până în 30 octombrie 2022.

Este a doua personală de pictură a lui Dennis Teodorescu (foto). „Lumea fizică se definește prin materialitate și formă, prin atingere. Materialul are substanță, pe când imaterialul aparține metafizicului, aparține unei realități a visării și gândirii. Expoziția aduce laolaltă trăiri, sentimente, istorii închipuite și experiențe personale, transpuse în expresii vizuale codate, arhivate. Produse ale contemplației sau ale percepției, imaginile rezultate devin mărturii ale preocupării artistului pentru profunzimile ființei umane. Dincolo de aspectul descriptiv al acestor imagini, compozițiile artistice prezintă o dimensiune psihologică, ce devine cheie de lectură pentru lucrări” – prezentare realizată de echipa gazdelor muzeale.

** Dennis Teodorescu (n. 1975, Brăila) este absolvent de arte vizuale, dar și de psihologie, domeniu în care, de altfel, profesează. După o perioadă îndelungată de aparentă absență pe plan artistic, de la terminarea Liceului de Artă din Brăila, specializarea sculptură, de câțiva ani preocupările sale au reluat calea artei, omul Dennis reîntregindu-se ca artist, vocație pe care acum o cultivă cu perseverență. Mijlocul preferat de exprimare plastică este pictura (prezentare oferită de organizatorii expoziției).

Revista BRAILA CHIREI & Armanda Filipine

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.